fredag 26 mars 2010

Jag blir mörkrädd!

I morse gjorde som jag alltid gör..stapplar upp när klockan ringer vid 20 över 6 (..om jag nu inte snoozar, vilket kan hända då & då..), sätter i sladden i perkulator-bryggaren, blaskar massa kallt vatten i ansiktet, sätter på mig morgonrocken och sätter mig slutligen framför Nyhetsmorgon på TV4 och dricker mitt kaffe för att vakna till i stilla mak.

På fredagar brukar det ju alltid vara lite mat, lite vin och andra trevligheter så jag höll bokstavligen på att sätta morgon kaffet i halsen när en viss familjerådgivare sitter och påstår att spädbarnsolyckorna har ökat "drastiskt" de senaste åren pga att pappor inte är lämpade att ta hand om spädbarn!

YOU SAY WHAT??!!

Till saken hör sorgligt nog att denna familjerådgivare dessutom har kämpat rätt hårt för kvinnors rättigheter och annat, och nu är det hon själv som tar oss tillbaka några decennier..
Det satt även med en manlig sjuksköterska från Karolinska som försökte påpeka att i 9 fall av 10 så är det ju mamman som är hemma det första året, och om då olyckorna har ökat så kan det ju kanske inte bero på papporna?
Hon sa även nåt brilliant i stil med att män har prickseendet i sig sedan de var jägare (och skaffade hem mat till kvinnorna..) och har då inte samma vidvinkelseende som kvinnor har enligt henne..om nu barnet skulle ramla ner ifrån skötbordet eller nåt sånt. Borde inte män ha snabbare reaktioner i så fall?!

Jag är inte man. Jag är inte pappa. Men jag råkar vara en människa som känner en hel drös med underbara pappor som är lika fantastiska som sina sambor/fruar, och lika benägna att se om sina barn som dom.. det finns väl ändå ett gemensamt namn för detta..förälder!?

Sen som en liten parentes kan man ju undra var det är som är fel i vårt samhälle när en erkänd våldtäktsman som har förstört minst två unga tjejers liv, lyckas få sig en Facebook-grupp med 4000 medlemmar som stödjer honom , och den ena tjejen tvingas flytta bort från sin familj för att slippa trakasserier & kunna gå färdigt skolan..

Som sagt..mörkrädd blir man!

Inga kommentarer: